SLO EN

Cilji naše vzreje

Arsiada Miss Daisy

Naš cilj je vzrejati dolgodlake škotske ovčarje v skladu s standardom, dobrega značaja, aktivne, zdrave, lepe pse. Naši psi živijo v hiši kot družinski člani, prav tako tudi mladički odraščajo v ljubečem družinskem okolju. Mladičke imamo zgolj občasno, saj so naše paritvene kombinacije zelo skrbno načrtovane in ker bi želeli imeti doma čim manjše število psov, tako da jim lahko zagotavljamo najboljšo možno oskrbo.

Naši psi so pregledani za kolčno displazijo (HD), komolčno displazijo (ED), imajo pregledane oči pri ECVO veterinarju ter imajo opravljene DNA teste za CEA/CH, rcd2-PRA, DM in MDR-1.

Viivi and the cat Puppies Puppies Puppies

Zavedamo se pomena dobre socializacije v prvih tednih mladičkovega življenja, zato vlagamo vsa svoj trud v stimulacijo in socializacijo mladičkov. Mladički so vzrejeni v moji spalnici in nato postanejo del našega vsakdanjega življenja. Imajo velik notranji in zunanji prostor, kjer so deležni veliko stimulacij. Vajeni so vožnje z avtomobilom in vsak dan spoznavajo nova okolja, nove stvari, srečajo nove ljudi. Naši mladički gredo skozi program »Early Neurological Stimulation«, vajeni so klikerja, začenjamo z učenjem trikov in seveda privajamo jih na sobno čistočo.

Puppies Puppies Puppies Puppies

Mladički so oddani s FCI rodovnikom, s pogodbo, veterinarsko pregledni, mikročipirani, cepljeni, pregledane imajo oči pri oftalmologu, z bogatim paketkom za mladičke.

Puppies Puppies